Riihimäen varuskunnan upseerikerho       
Etusivu
Tilojen esittely
Kerhoravintola
Historiaa
Tilaisuudet
Tiedotteet
Yhdistyksen säännöt
Hallitus
Jäseneksi
Linkit

TILOJEN ESITTELY

RAKENNUS 40

Riihimäen venäläisen varuskunnan ensimmäisen joukko-osaston eli 10.Suomenmaalaisen Tarkk’ampujarykmentin komentajalle eversti Feodor Znamenskille rakennettiin asunto (rakennus 40), joka vuodelta 1897 olleiden majoitusnormien mukaan olisi kuulunut kenraalimajurille. Se oli 45 m2 suurempi kuin asetuksessa määrätty rykmentin komentajan asunto ja puolta isompi kuin esikuntaupseereilla ja vanhemmilla upseereilla. Komentajan talo oli kasarmialueen ainoa yhden perheen talo sisältäen viisi asuinhuonetta, ruokasalin, salin ja kabinetin sekä palvelijan huoneen ja keittiön.

Rakennusta käytettiin myös suomalaisten aikana varuskunnan päällikön asuntona. 1940-luvulta alkaen rakennus on ollut vain upseerikerhokäytössä. Rakennuksessa on nykyään noin 100 henkilön juhlasali, tanssisali, kokous- ja ryhmätyöskentelytiloiksi soveltuvat asehuone ja baari, keittiö sekä sosiaalitilat.


ETEISAULA

Vuonna 2003 remontoidussa eteisaulassa sijaitsee upseerikerhon tukijataulu. Vuodesta 1985 alkaen tukijatauluun on naulattu kerhon toimintaa tukeneiden yksityisten henkilöiden ja yritysten nimet. Lasivitriinissä on esillä käytöstä poistettua viestimateriaalia.ASEHUONE

Vuonna 1995 kunnostettua upseerikerhon asehuonetta voidaan käyttää esimerkiksi 10-20 henkilön kokoustilana. Huoneessa on televisio ja videot sekä englantilainen tikkataulu. Huoneen nimi perustuu seinillä säilytettäviin aseisiin, jotka upseerikerholle on lahjoittanut Niilo Talvenheimo ja majuri H Vaskio. Asehuoneessa on myös kipsikopio eversti Feodor Znamenskin pronssisesta reliefistä.


BAARI

Kerhoravintolan sydän on baari. Baari on remontoitu vuonna 1992. Baaria voidaan tarvittaessa käyttää myös 10-20 henkilön kokoustilana. Baarissa on kunnostettuna jo vuonna 1955 Dahlbergin kuolinpesältä ostettu nahkasohvakalusto ja rouva Ulla-Kaarina Soilan vuonna 1958 lahjoittama eversti Viljo Idänpää-Heikkilän nojatuoli (Rukajärven punahonkaa).


TANSSISALI

Tanssisaliin voidaan kattaa buffet-pöytä tai lisää ruokailupöytiä suurissa tilaisuuksissa. Tanssisalissa on myös piano.

JUHLASALI

Juhlasalissa on tilaa noin 100 henkilölle. Pöytäjärjestystä on helppo muuttaa tilaisuuden mukaan. Juhlasalin seiniä koristavat Viestiupseeriyhdistyksen lahjoittamat taulut viestiaselajin merkkihenkilöistä. Salin takaseinällä on marmorinen muistotaulu, johon on kaiverrettu teksti ”Isänmaan puolesta henkensä antaneet viestiupseerit” ja kaikkien talvi-, jatko- sekä Lapin sodassa kaatuneiden 96 viestiupseerin nimet. Taulun on hankkinut Viestiupseeriyhdistys ry ja se paljastettiin kerholla 13.5.1961.

Riihimäen varuskunnan upseerikerho,
Varuskunta rak 40, 11310 RIIHIMÄKI
Puhelin: 040 709 9208
Email: mira.mikkola ät lounaskafe.fi

Copyright Sofus Oy 2004